2010. július 24., szombat

Nyolcadik találkozó - 2010. július 30. péntek, 11:00-17:45 - Ifiház

Végül a pénteki nap felelt meg a legtöbb embernek. Mivel aznap 6-kor zár az Ifiház, a szokásos kezdési időponttal még négy óránk se lett volna, ezért délelőtti kezdésben állapodtunk meg.

Ilyen volt a hetedik találkozó



Egy kis statisztika:

Létszám: 10 fő
Új látogató: 2 fő
Ennyi játék ment le: 7 (5 féle)

Tartalomjegyzék :)

1/a Citadella (5 fő)
1/b Dominion (2x) (4 fő)
2. Chaos in the Old World (4 fő) (félbehagyott)
3. Catan (6 fő)
4. Bang (2x) (6 fő)

Az elején egy Citadellában gondolkoztunk, de aztán addig szállingóztak az emberek, hogy 9-en lettünk, így osztódtunk és a másik csoport a Dominionba vágott bele. (Beavatva Janit, hogy majd tudjon online játszani.)

2010. július 19., hétfő

2010. július 17., szombat

Ilyen volt a hatodik találkozó


Szinte minden tekintetben rekordot döntöttünk: 12 fő jelent meg (megdupláztuk az eddigi maximum 6-ot), hétféle játékot is játszottunk, volt, hogy egyszerre 11-en háromfélét. Persze nem csak a számokról szólt a találka, hanem jól is éreztük magunkat. :)

A 8 lejátszott parti kezdési időpont szerint rendezve:



Játsszunk online!

Élménybeszámoló kisqqcs tollából.

Gondoltam, lehetne egy új rovat is a blogon, ne mindig csak az „unalmas” mikor  lesz a következő parti, illetve mit játszottunk.
Mivel kimaradtam a legutóbbi találkozóról (még a tegnapi előtt írta - a szerk.), és nem nagyon volt a környéken társaság, úgy gondoltam, hogy kipróbálok néhány online társast. Az első oldal, amit bemutatnék, az a BrettSpielWelt (www.brettspielwelt.de), illetve annak is a Dominion szekciója részletesebben.

A cikk

Csinálok neki egy külön bejegyzést utólag, ne egy másikban legyen elrejtve, így könnyebben vissza lehet majd nézni.


Ide kattintva elolvashatod a teljes cikket.

Még egyszer köszönet MPM-nek!

2010. július 10., szombat

Hatodik találkozó - 2010. július 16., péntek 14:00 - 21:00 - Békéscsabai Ifjúsági Ház

A hozzászólások közt ezúttal is lehet jelezni, hogy ki mikor jön, mivel szeretne játszani stb.
Kitettem jól látható helyre, a(z új) bal oldalsáv tetejére a társasjáték-gyűjteményeinkre mutató linkeket, mostantól ott lehet elérni őket.

Itt olvasható a Békés Megyei Hírlapban megjelent cikk, amiben a klubunkról írtak.
És itt a szkennelt változat is, képekkel: főoldal; a teljes cikk.

Ilyen volt az ötödik találkozó

1. Egy 3 fős Cosmic Encounterrel nyitottunk, hogy elüssük az időt 3-ig, és újfent bebizonyosodott, hogy ugyan így sem rossz, de nem fogható a roppant szórakoztató és kaotikus 4-5 fős változathoz, mert így egész egyszerűen nem elég színes.
Zsuzsi Observerrel verte Peti Machine-ját és az én Warpishomat (kínos?). Nagy győzelmi mámorában viszont elfelejtett fotózgatni (á, nem is azért, csak úgy), úgyhogy ennyit a beígért képekről. :P

1,5. Lezajlott az interjú és a fotózás, ezúton is szeretnénk köszönetet mondani Molnár Pál Mártonnak a lehetőségért. A cikk a Békés Megyei Hírlap vasárnapi számában lesz olvasható. Elvileg lesz link.

2. Bár nem ez volt betervezve, végül egy Middle-Earth Quest-et kezdtünk el, ami igazi epikus társas lévén egyben le is fedte a maradék játékidőnket, sőt, igazából még befejeznünk sem sikerült. Önmagamat ismételve: újfent bebizonyosodott, hogy új játékosokkal a MEQ-et nem szabad 3 hős + Szauron felállásban játszani, mert az úgy nagyon lassú. 2-3 fővel remek játék, de újabb 4 fős MEQ-re maximum akkor lehet majd rávenni, ha összegyűlik annyi tapasztalt játékos.
Szóval fél óra szabálymagyarázat és 4 óra játék után a jókat hirdettük ki győztesnek, mivel Szauron nem állt különösebben fényesen. Fogjuk arra, hogy tudathasadásos volt. (Mivel 1-gyel többen voltunk a max. játékosszámnál, ketten irányítottuk őt.)

Ennyi volt, legközelebb több rövidebb játékra vágyok, és szerintem a többiek is. :)

2010. július 4., vasárnap

Ötödik találkozó - 2010. július 9., péntek 14:00 - 20:30 - Békéscsabai Ifjúsági Ház

Konkrét időpont még nincs, amint lesz, beírom a címbe. Valószínűleg hétfőn már kiderül.
Most a játékteremet kaptuk meg, a nagy asztallal; talán kevésbé lesz kényelmes, de a másik alternatíva az volt, hogy csak 3 órán át maradunk, szóval így jobban jártunk.

Gyuri most nem tud jönni, Viktor bizonytalan, a többiek elvileg lesznek + 2 új látogató.

A hozzászólások közt ki lehet tárgyalni a szokásos dolgokat.

A játékaink listái itt találhatók, lehet kérni: http://betaklub.blogspot.com/2010/06/ilyen-jatekaink-vannak.html

2010. július 2., péntek

Ilyen volt a negyedik találkozó

Én most sajnos nem lehettem jelen, ezért átadom a szót kisqqcsnak:

Kilenctől egyig voltunk, 3 játék fért bele:

1, Memoir '44: szerintem bejött a csapatnak, az első forgatókönyvet játszottuk le, ami elég erőteljesen a németeknek szövetségeseknek kedvezett. Az első kör egy kicsit hosszabb volt, a másodikban a szerencsés lapjárásnak és Laci mesterlövészetének köszönhetően elég gyorsan nyertünk, mint szövetségesek.

2, Pandemic: minden bizonnyal átok ül rajtam, mert bár Viktor írta, hogy milyen könnyen nyertek legutóbb, most nagyon könnyen kikaptunk. Negyedik húzott lap Epidemic volt és a fekete pestis olyan gyorsan terjedt, hogy nem tudtuk megállítani (pedig csak easy mode volt, mondjuk megint nem volt Medic).

3, Catan kártyajáték: miután ketten elmentek ebédelni, Viktorral [nem velem - a szerk. :) ] játszottunk egy kört, bár mint utóbb kiderült néhány dologra nem emlékeztem pontosan (pl. arany beváltása), de élvezetes volt és a kezdő játékos megverte a gyakorlottat. Van ez így :)!