2010. október 5., kedd

18. találkozó - 2010. október 8. péntek, 14:00-21:00 - Ifiház

Megint a szokásos, annyiban viszont mégsem, hogy elvileg ez lesz az utolsó... legalábbis a jelenlegi helyszínen. Jövő héten már átköltözik az Ifiház, és az új (ideiglenes) épületben már nem biztos, hogy tudnak nekünk helyet biztosítani.
Szóval egyelőre bizonytalan a jövőnk. :/ Ha valaki tud szerezni helyet, ne fogja vissza magát. Erről majd tárgyalunk részletesebben is a klubban.

14 megjegyzés:

  1. Hali!

    Gondolkodom a helyen, de addig is van egy ötletem: csinálhatnánk egy egyesületet, ahova két év elteltével lehet az adónk 1 %-át utalni :) Ha összejön évi 50-100e, abból lehet nyári táborokat csinálni, vagy venni pár társasjátékot az egyesületnek.
    Mi páran (15-20 fő) évente 2-3 napra beköltözünk a szanazugi ifjúsági táborba LAN játékokkal játszani, illetve télen a Fater Motelbe, szintén szanába. Ezt én szívesen megcsinálom társasjáték táborral is. Előnye, hogy 48 órán át lehet egyfolytában játszani, hátránya, hogy pénzbe kerül a hely bérlete...

    VálaszTörlés
  2. Jó gondolat! Az airsofthoz is csináltunk egyesületet, úgy könnyebb volt boldogulni.

    VálaszTörlés
  3. Az egyik helyen, ahol tanítok megkérdeztem, hátha adnak a két szép szememért termet, de nem jött be, úgyhogy én sajnos csak fizetőset tudok :(.
    Az egyesület azért is lehet, hogy jó móka lenne, mert lehetne pénzre pályázni (ezt egyszer sógornőm felvetette, de azóta nem beszéltünk róla :()

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok!
    Én már tudok is egy lokális (békéscsabai) pályázatot. Eszközbeszerzésre és egyéb költségre is lehet pályázni. Max. összeg 500 ezer, minimum 100 ezer. Abba már beleférne egy-két game. Édesanyám ügyvéd, ha mindenki rábólint, akkor ingyen megcsinálja az egyesületet. Ugyanakkor ne feledkezzetek el arról sem, hogy egyéb járulékos költségek is felmerülnek egy egyesület alapítása kapcsán. (pl. könyvelő kell, bevételeket-kiadásokat pontosan jegyezni szükséges stb.)

    Javaslom, hogy Viktor1 legyen az egyesület elnöke!:) (úgyis van vele munka bőven)

    VálaszTörlés
  5. Bevallom őszintén, én nem szeretnék ilyesmivel foglalkozni, kicsit ódzkodom is tőle, meg már most is elég sok időm megy rá a társasjátékozásra. Persze tőlem más intézheti, de azért ezt még tárgyaljuk meg alaposan élőben.

    Pénteken megkérdezzük az Ifiházat, mi a helyzet, nem kizárt, hogy az új helyen is lesz lehetőségünk klubozni.

    VálaszTörlés
  6. Sziasztok!
    Igen, az egyesületnek bankszámla kell, elnök, aki a beszámolókat aláírja, elkészíti. Az első két-három évben ráfizetés, havi 1-2e is lehet a költsége. Csak utána éri meg. Pályázatok vannak tömegével, én pl. ilyeneket ellenőrzök és tudom, hogy akármivel lehet nyerni, 5 milliót is. :)
    Offtopic vége.
    Nem tudjátok, honnan lehet hozzájutni a Lifeboat-hoz? Itthon úgy látszik nem forgalmazza senki...
    Mi lesz a pénteki program?

    VálaszTörlés
  7. Paliszan!
    Esetleg pénteken rápillanthatnánk a Shogun-ra? :)
    Már nagyon kinéztem magamnak!

    Dómó Arigato Gozaimasz!

    VálaszTörlés
  8. Jenőszan!

    Rápillanthatsz. Bár én úgy tudom, hogy te is megrendelted a játékboltban, mint jómagam.:P

    VálaszTörlés
  9. Á, még csak előjeleztem, hogy az idén kell. De be kell osztanom az idei Agricola, Arkham Horror, Shogun, Puerto Rico tervet, kicsit húzós lenne egyszerre.

    VálaszTörlés
  10. Felmérném, mire van igény. Ezek közül mit vigyek holnap?
    Odalent, Trónok harca, Chaos in the Old World, Doom
    Rövidebbek: Race for the Galaxy, Cosmic Encounter

    VálaszTörlés
  11. Hatamoto: ezeket elvileg mind ki tudod próbálni, mielőtt megvennéd őket. :) Az Agricola megvan kisqqcs-nak, a Puerto Rico MPM-nek, a többit tudod. Majd játszhatunk egy normális Arkhamot is (=amit befejezünk:), ha gondolod.

    VálaszTörlés
  12. Juhúú, holnap jönne a Párom is, BSG rajongó (micsoda véletlen). Nekem hiányérzetem van a múltkori elmaradt BSG miatt, ugyanakkor bármiben benne vagyok. :) Minden tetszett, amivel eddig játszottam, egyedül a BANG-et tudom nélkülözni.

    VálaszTörlés
  13. Hatamoto: Lifeboat-ot elég nehéz beszerezni. Én még annó egy koreainak is írtam a koreai e-bayen. Szóval e-bay-t nézegetni, meg végignyalni minden külföldi tárasjáték shop-ot. Nekem azthiszem Mineszotából küldték az utolsót. :) A kanibalizmus kiegészítőt gyorsabban találsz 1-4$.
    Akkor BSG lesz ma, HALÁL A CYLONOKRA!!

    VálaszTörlés
  14. Már, ha viszem a BSG-t! :P

    VálaszTörlés