2013. szeptember 23., hétfő

Újabb beszámoló: Grand Con

Sziasztok!
Mivel még úgyis kevesen irigykedtek, ezért gondoltam leírok még egy beszámolót. Szombaton és vasárnap a Grand Con-on tettük tiszteletünket Évával. Ez egy Inaugural Con colt, ami azt jelenti, hogy az első, de remélem még sok fogja követni, mert nekem (nekünk?) nagyon sok kellemes percet szerzett.

A helyszín Grand Rapids volt, ami Michigan legnagyobb városa, viszont ehhez képest nem nagyon hemzsegtek az emberek. Egy hotel/konferencia-központban volt a Con és igazából az egész rendezvény elfért volna a GenCon egyik kisebb termében.

Összesen 3 játékkal játszottunk, mert sajnos aki a BSG:Daybreak-et demózta volna az nem jött el, úgyhogy a következő játékok kerültek terítékre.

1, Trains: Dominion-klón táblával. 2 óra alatt lement 3 játék szabálymagyarázattal, egy profi játékossal. A tábla egyrészt sokat tesz hozzá a pakliépítős mechanizmushoz, de van olyan stratégia, ami nem igényli. Szinte minden Dominion kártyának megvan a Trains megfelelője (Wagon Factory - Bánya, Temporary Timetable - Kalandor,...) úgyhogy az elég sokat segített a gyors megértésben. A tábla mellett a játék másik érdekessége, hogy amikor a játékos épít valamit (vasútvonal, állomás) vagy pontot adó lapot vásárol, akkor kap egy "Szennyezés" (Waste) kártyát, ami fogja a kezét. A játék végén nem érnek mínuszpontot, mint az átkok, de tény, hogy hígul a pakli. Persze vannak módszerek, amikkel meg lehet szabadulni tőlük (van kártya, ami fizet értük, ha kihagyod a teljes körödet, akkor kidobhatod a kezedben levőket,...), úgyhogy sokan inkább "Waste management"-nek titulálták a játékot. Összességében nem voltunk annyira elájulva tőle, Éva azt mondta, hogy inkább a Dominion. A legtöbb esetben a profi játékos nyert, illetve Éva mindhárom játék során 25 pontot ért el :).

2, Agricola: Éva kedvéért raktam be a programba, Gamer's deckkel játszottuk, szerintem jó móka volt, nyertem 39 ponttal :), Éva 31 pontot ért el, a harmadik helyezett pedig 30-at. Az egész csak annyin múlott, hogy az ötödik családtagom két körrel hamarabb jött, mint a többieké :).

3, Lords of Waterdeep: ez egy jótékonysági esemény volt, ahol olyan emberek voltak az ellenfeleim, mint Don, aki a tengerészetnél volt PR-es, egy fizika tanár a Grand Valley egyetemről, Steven Schend, aki egy szerkesztő és még egy kedves idős bácsi, aki Ed Greenwood névre hallgatott és valami Forgotten Realms nevű világ kitalálásáért felelős :).

A játék remek móka volt, összesen 3 óra volt, közben Ed Greenwood mesélt egy csomót a Forgotten Realms keletkezéséről, elmondta, hogy Elminster kedvenc varázslata a teknősleves és amikor valaki vissza tudta venni az ügynökét, akkor elkezdte az "If I could turn back time" című nótát énekelni. Gyorsan elrepült a 3 óra és elég jól jöttek a küldetés lapok, úgyhogy a végén 136 ponttal megnyertem a játékot (az építő karaktert irányítő Steven 133 ponttal éppen lemaradt :)) és megkaptam a játék bontatlan változatát (amiről nem is tudtam, hogy jutalom :). Rögtön alá is írattam Stevennel és Ed-del, illetve a Forgotten Realms másik atyjával, Jeff Grubb-bal.

Sajnos több dologra nem maradt idő, de akkor jöjjenek a képek.
A hotel lobbija

Természetes itt is voltak képregények

Meg frankó társasjátékok (nem veszünk semmit, nem tudjuk hazavinni)

Biztos jó az az Eclipse? A múltkor is Gy2 nyert.

Egy kissé kihalt játékosszoba.

Ez a srác vezette a LoW játékot.

Steven Schend, Jeff Grubb meg valami magyar maki, aki már megint ugyanazzal a társasjátékkal pózol, mint fent.

Ed Greenwood, a nagy varázsló és egy szemüveges tejbetök

És még egy közeli...

8 megjegyzés:

  1. Nincs szerencsénk a LoW dobozával. Az enyém szanaszét van szakadva, a tiedet meg jól összefirkálták.

    VálaszTörlés
  2. Nem semmi. Irigykedünk! :)
    Meg így legalább van értelmes tartalom a blogon. :D

    VálaszTörlés
  3. 1. Tibi ne panaszkodjon, az Ő Game of Thrones dobozát nem kisebb személyiség "dedikálta" a hátsójával, mint MPM.
    2. Ha így haladsz, hamarosan Corey Konieczka, Richard Launius vagy Mark Chaplin fog arról blogolni, hogy George Liptak-kal játszott és verette el magát. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A harmadik nem kisebb személyiség, mint a Thing készítője; csak ha valaki nem tudná. De itt úgysincs olyan. ;)

      Csak viccelek, továbbra is szívesen kipróbálom. :)

      Törlés
  4. Gyuri tényleg azt éri el ezekkel az "unalmas" kis beszámolóival, hogy amikor hazajönnek jövőre, akkor "We hate You!" és "You have to go back!" táblákkal fogunk tüntetni a békési házuk előtt. :)

    VálaszTörlés
  5. Nálam "Take us with you!" tábla lesz! :P

    VálaszTörlés